Bedrijfscatering voor bedrijfsrestaurants. Goede voeding houdt de mens vitaal en geeft energie.
april 14, 2020
Show all

Horeca moet sluiten ivm Corona

corona maatregelen horeaca

In verband met het Coronavirus moest de horeca sluiten vanaf 14 van oktober 2020. Voor veel ondernemers betekent dit geen inkomsten meer. Bedrijven met personeel moeten het personeel blijven doorbetalen, ook al is er geen werk vanwege Corona. Dit treft de ondernemers meer dan zwaar.

Veel horecabedrijven gaan door de sluiting vanwege het Coronavirus failliet. Gelukkig kunnen wij ons hoofd boven water houden, maar de Corona maatregelen moeten niet veel langer aanhouden. Zoals het er nu naar uitziet mag de horeca mogelijk weer open na 2 maart 2021. Er zullen wel strenge maatregelen van kracht blijven die we met z’n allen moeten opvolgen.

Testen met een Corona sneltest

De kans bestaat dat iedereen die horecagelegenheden wilt bezoeken, een Corona test moet afleggen. De Corona sneltest kost niet meer dan 15 minuten. Je wordt vooraf getest met de Corona test, en wanneer de test negatief is, en je geen Corona hebt, dan mag je de horecagelegenheid betreden. Indien je in het bezit bent van een negatieve testuitslag welke niet ouder is dan 24 uur, dan wordt je ook toegelaten. Gelukkig kunnen wij de door het RIVM goedgekeurde Coronatest kopen waarmee snel op COVID getest kan worden. Dat scheelt al een boel.

Mondkapjes zullen voorlopig verplicht blijven voor de mensen die niet aan tafel zitten. Wie zich verplaatst moet verplicht een mondkapje dragen.

Bezorgen van maaltijden

Het bezorgen van maaltijden blijft mogelijk tot en met 01.00 uur ‘s-nachts. Of dit na 2 maart 2021 gaat veranderen is nog onbekend. Het zal allemaal afhangen van de besmettingscijfers en de politiek. We houden met z’n allen het nieuws in de gaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *